tiistai 15. huhtikuuta 2014

Sydämen asialla/Heartbeat: Uusi kotipaikka/Changing Places

Sydämen asialla oli 60-luvulla sijoittuva poliisidraamabrittisarja jota esitettiin kotimaassaan vuosina 1992-2010. Sarjan tapahtumat sijoituvat Aidensfieldiin ja sen lähimaastoon. Itse en tätä kauheasti seurannut vaan isäni ja setäni ja tuli siinä katsotua tätäkin. Yritänkin nyt katsoa koko sarjan Yle Areenasta/DVDiltä ja kirjoittaa jaksoista. Tulee olemaan siinäkin aika urakka ottaen huomioon että sarjassa on noin....372 jaksoa! No on tämä helpompi kuin Pokémon-animesta kirjoittaminen, jaksoja siihen sarjaan tulee varmaan maailmanloppuun asti.


Sarja alkaa sillä kun Rowanin pariskunta, Nick ja Kate ovat muuttamassa Aidenfieldiin. Heti sattuukin jo nuorisohuligaanit tielle keulimaan moottoripyörillä.No, Nick ei suvaitse sellaista peliä vaan meneekin heti puhumaan huligaaneille jotka näyttävät pari-kolmekympisiltä joten en voikaan käyttää heistä sanaa nuorisohuligaani. Nick paljastuu poliisiksi ja jätkien hymyt hyytyvät. Nick kysyy yhdeltä jonka nimeksi selviää Alan Maskell, ajokortia ja kertoo Alanille että tällä on viisi päivää aikaa käydä näyttämässä kortti Aidenfieldin poliisiasemalle.

Nick ja Kate pääsevät uuteen kotitaloonsa, mutta muuttoauto onkin hajonnut ja tuo tavarat vasta huomenna. Joten pariskunta joutuu kivasti nukkumaan kylmällä,kovalla lattialla. No, herrasväki alkaakin siinä kutemaan ja katsojat saavat epäonnekseen katsoa Nickin karvaista rintakehää. Onneksi hyppytäänkin seuraavaan aamuun jossa Nick testaa poliisimoottoripyörää. Kate hyppää myös kyytiin mutta samalla hetkella saapuukin ylikonstaapeli Oscar Blaketon hakemaan Nickiä jo töihin. Mutta mikä on niin tärkeä poliisiasia että Nickin pitää jo tänään hoitaa virkaansa?

No sehän on Claude Jeremiah Greengrass, ensimmäinen sarjan kolmesta rakastettavasta kelmista. Mitäs Greengrass on tehnyt? Ilmeisesti hänen Alfred-koira on tappanut undulaatin ja kaiken lisäksi kyseinen tirppa oli kaiken lisäksi arvokas siitoslintu. Greengrass yritää puolustella itseään ja hyvittää tapahtuneen rahallisesti mutta Oscar ei usko.Nick ei pidä että Oscar käskee tämän kirjoittamaan syyteen Greengrassille ja ilmaisee sen mutta Oscar ei anna huttuakaan periksi. Itse aloin "seurata" sarjaa sen jälkeen kun Oscar alkoi eläkeellä pitämään pubia joten on kiinnostavaa nähdä Oscaria hard ass-poliisina. Myöhemmin pubilla Alan näyttää kortinsa Nickille. Sitten Nick tapaa pubin pitäjän George Wardin. Nick puhuu sen jälkeen pubin edustalla istuvalle vanhalle miehelle. Ja sitten Nick onkin jo kotona järjestelemässä huonekaluja mutta kotiin tulee joku hermoheikko naikkonen joka kertoo nähneensä jonkun miehen hipsivän yöllä hänen (siis naisen, ei Nickin) kodinsa lähellä. Seuraavaksi Kate menee vanhan tuttunsa Alex Ferrenbyn luokse käymään. Tässä kohtaa myös selviää että Kate on asunnut Aidensfieldissä aikasemmin. Kate yrittää päästä töihin Alexille mutta se ei herralle käy. Syy on Katen sukupuoli ja tässä ei todellakaan olla mitään sovistisikoja vaan Alex selittää että erittäin yksinäiset miehet voisivat olla vaaraksi Katelle ja Alex selittää muutenkin homman vaarat ja ehdottaakin kohtauksen alussa Katelle työtä lähiseudun sairaaloista.

Seuraavaksi Nick pöppöttää moottoripyörällä poliisiasemalle. Asemalla onkin Greengrass yrittämässä päästä pälkähästä mutta hard ass-poliisi Oscar ei usko. Nick tapaakin sitten työtoverinsa Phil Bellamyn ja Alf Ventressin. Illalla Nick tulee kotiin. Itse pidän tuosta otuksesta jossa liikutaan ja nähdään taloa, hieno otus. Kate katsoo kaukaisuuteen ikkunasta yläkerrassa (paremmin se kun vetää kakkua naamavärkkiin) valittaa Nickille että ei saanut hommaa ja kuinka kaikki ovat ahdasmielisiä juntteja pälä pälä pälä. Yöllä puhelin soi, mutta se ei ole kiinnostavaa. Mikä on kiinnostavaa, on se että Katen rinnat näkyvät paljaana. Minä kun luulin että tämä oli brittisarja mutta ottaen huomioon että tämä on sarjan ensimmäinen jakso ja ensimmäisissä jaksoissa on yleensä jotain mitä muissa jaksoissa ei ole. Lisäksi kielenkäyttökin on tässä rankempaa kuin muissa.Ilmeisesti tuo kohta on leikattu jossain pois mutta Areenassa olevassa versiossa ei.  No takasin puheluun, soittajana se hermoheikko naikkonen (neiti Fraser) ja samasta asiasta joten Nick joutuu lähtemään sinne. Päästyään neidin talolle, neiti kertoo miehen olleen pitkä ja roteva ja pitävän huopahattua. Seuraavana aamuna Oscar lukee Nickin raporttia eikä pidä siitä.Hard ass-Oscar käskee Nickin painumaan Aidensfieldin pubiin, ei siis ryyppäämään vaan selvittämään että mitä kylän sällit ja ne "nuoriso"huligaanit aikovat. Pubissa on Aidensfieldin tuli joka on palannut vuodesta 1860 eikä sitä ole sammutettu.

Seuraavaksi siirtymme Maskellin monipenskaisen perheen pariin, Nick selvittää asioita Alanin kanssa. Neiti Fraser näki kunnolla yöhipsijän, kertoo Nickille, Nick menee pubiin ja saa tietoja Georgelta. Kate ja neiti Fraser puhuvat, ei kiinnosta, ihana kissa neidin sylissä. Nick selvitää kiinteistökauppialta mutta heivaa homman Katelle. Seuraavaksi Greengrassin oikeudenkäynti ja Greengrassilla parhaat pukeet päällä ja Greengrass löytääkin pari porsaanreikää ja pääsee vapaaksi. Oscar ei tykkää ja haukkuu Nickiä. Kate tulee ja kertoo Nickille Harold Jacksonista joka on se Fraserin yöhipsijä. Oscar ja Nick kuulustelevat Jacksonia ja Oscar on se pahan kytän roolissa.Selviää että 15 vuotta sitten Fraser nosti syyteen Jacksonille ja neiti on pahasti ihanastunut tähän.

Tiivistämpäs lopun koska tässä tekstin tekemisessä on mennyt koko ilta: eli huligaanit räyhäävät pubissa, kirjaimellisesti kusevat sen ikiwanhan tulen sammuksiin ja lähtevät kylätansseihin. Alanin äiti alkaa synnytämään ja pistää Alanin siskon hakemaan Ferrenbya, miestä ei löydy, Nick neuvoo Alania hakemaan Katen ja pidättää jonkun tansseissa ja myöskin sytyttää sen ikiwanhan tulen uudelleen. Alanin äiti syntyi tytären. Jakson lopussa Kate ja Nick löytävät oveltaan kuolleen jäniksen joka on täkäläinen tapa toivottaa tervetulleeksi.

Siinä se. Tulevaisuudessä en tule tälläistä tekstia vaan nopeasti juoni ja omat ajatukseni. Kiitos jos jaksoit lukea tämän litanian ja ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti